Dozrál horský chmel i čas na první ochutnávku letošního Keprníku, chlouby pivovaru Holba. Jeho specifickou hořkost mu dodává ručně česaný horský chmel z Jeseníků. Unikátní ležák z hanušovického pivovaru si tak můžou milovníci piva vychutnat již 5. sezónu. U zrodu Keprníku byl i známý herec a režisér Miroslav Krobot, který se stal jeho patronem. Tuto čestnou funkci po něm v roce 2019 převzala herečka a další místní rodačka Lucie Políšenská.
Výjimečnost Keprníku spočívá především v jeho ingredienci – horském chmelu. Tato vzácná surovina obohacuje hořkost i vůni piva a podtrhuje jeho osobitost. Chmel je udržitelným způsobem česaný ručně ve vytipovaných horských oblastech Jeseníků. Keprník je pro svou limitovanou produkci, závislou na množství divokého horského chmele, exkluzivní záležitostí.
Domovem Keprníku jsou Jeseníky a jeho ryzí suroviny. Křišťálově svěží voda z horských pramenů, kvalitní chmel, slad z podhorských ječmenů a horský chmel. Fajnšmekři ví, v žádném jiném českém pivu horský chmel není a výjimečnost tohoto piva dokáží náležitě ocenit. A právě díky své jedinečnosti si Keprník zaslouží náležitě pokřtít.
„Letošní křest byl zážitek. Děkujeme všem věrným fanouškům a účastníkům, že nám letošní Keprník pomohli pokřtít. Můžeme s radostí říci, že i když tento jedinečný ležák slaví teprve 5. výročí, našel si již širokou řadu příznivců. Poptávka po něm rok od roku stoupá, a i proto pečlivě chráníme naleziště vzácného horského chmele,“ prozrazuje Luděk Reichl, sládek pivovaru Holba a dodává, že „Keprník je tak oblíbený i proto, že se v něm snoubí zemitost, jiskrnost a nezaměnitelná hořkost unikátního horského chmele.“
„První várku Keprníku z letošního horského chmele si můžete vychutnat již nyní. Jeho exkluzivitu podtrhuje i skutečnost, že bude prozatím k dostání pouze na čepu v hospodách a restauracích. Myslíme ovšem na všechny, kteří chtějí letošním Keprníkem obdarovat na Vánoce své blízké. Proto bude za pár týdnů k dispozici ve vybraných prodejnách ve speciálních dvoulitrových lahvích,“ dodává Luděk Reichl.