Skip to content
logo bílé pozadí-sm

Primary Menu
  • Ze světa
  • Z domova
  • Názory
  • Pivovary
  • Home
  • 2025
  • Leden
  • 18
  • Mladí kuchaři bojují o titul BernardChef
  • Z domova

Mladí kuchaři bojují o titul BernardChef

Osmero studentů a studentek gastronomických škol bojovalo v jihlavském kuchařském studiu o vstup do finále kuchařské soutěže BernardChef.
ks 18. 1. 2025 2 min read
Doba čtení:1 minut, 33 sekund

Osmero studentů a studentek gastronomických škol bojovalo v jihlavském kuchařském studiu o vstup do finále kuchařské soutěže BernardChef. Mladí kuchaři a kuchařky museli v limitu tří hodin připravit tři chody – předkrm nebo polévku, hlavní chod a dezert. Nejméně jedno z jídel museli uvařit s pivem Bernard.

„Hodnotili jsme samozřejmě chuť a vzhled jídla, sledovali jsme organizaci práce, pořádek, celkový přehled a fortel účastníků. Zajímali jsme se také o kalkulaci nákladů, to je nedílná součást tohoto řemesla,“ zhodnotil průběh Michal Koreš, předseda poroty a šéfkuchař Pivnice Na Štokách v Návštěvnickém centru Bernard v Humpolci.

Do finále soutěže BernardChef 2025 se probojovali:

  • Natálie Heralová, Střední škola gastronomická Adolpha Kolpinga, Žďár nad Sázavou
  • Tomáš Grůbr, Střední škola obchodu, služeb a řemesel a Jazyková škola, Tábor
  • Natálie Rohalová, VOŠ Dakol a SŠ Dakol o. p. s., Petrovice u Karviné
  • Matyas Vrečka, Hotelová škola Frenštát pod Radhoštěm

 

Finále před přísnou porotou

Finále soutěže BernardChef proběhne 28. ledna v Návštěvnickém centru Bernard v Humpolci. V čele poroty bude Pavel Mareš, šéfkuchař jihlavské restaurace Tři knížata, člen českého reprezentačního týmu a kuchař roku. V porotě bude také šéfkuchař Michal Koreš či manažer Návštěvnického centra Bernard Tomáš Lavický.

„Našim cílem je vyhledat a podpořit fortel, originalitu a kreativitu talentovaných kuchařů. A také podpořit výuku tohoto oboru. Poptávka po kvalitní gastronomii trvá a dobře připravený kuchař je pro restauraci pokladem,“ popsal motivy pro uspořádání soutěže spolumajitel pivovaru Stanislav Bernard.

Hodnotné ceny

Pro postupující účastníky pivovar připravil hodnotné ceny jako sety kvalitních pepřů a mlýnků značky .pepper..field a dárky z pivovaru, pro finalisty sady špičkových kuchyňských nožů Dick, nabídku stáže v kuchyni Pivnice Na Štokách a pivo na rok zdarma. Benefitem pro budoucí uplatnění účastníků v kuchyních nejlepších restaurací je certifikát o účasti v soutěži. Vysláním reprezentanta školy získaly pro závěrečný ročník zdarma prohlídku Rodinného pivovaru Bernard a Návštěvnického centra Bernard včetně degustace piv a návštěvy rozhledny na pivovarském komíně.

Mohlo by vás zajímat:

Continue Reading

Previous: Obliba piva Bernard roste. Prodalo se ho nejvíce v historii
Next: Kuchařský titul BernardChef putuje do Karviné

Související

2 min read
  • Z domova

Velikonoční várka Pilsner Urquell zamířila již počtrnácté do Vatikánu

ks 10. 4. 2025
4 min read
  • Z domova

První Noc pivovarů: sládci z Plzeňského kraje zvou na speciální prohlídky i skvělé pivo

ks 19. 3. 2025
5 min read
  • Z domova

Prazdroj: loni rostl zájem Čechů o ležáky a čepované nealko

ks 11. 3. 2025

možná vám uniklo

Velikonoční várka Plzeň foto Plzeňský prazdroj
2 min read
  • Z domova

Velikonoční várka Pilsner Urquell zamířila již počtrnácté do Vatikánu

ks 10. 4. 2025
Kozel restaurace Foto Plzeňský prazdroj
4 min read
  • Nezařazené

Pivní speciály i netradiční prohlídky. Sládci se připravují na první Noc pivovarů

ks 2. 4. 2025
Pivovar Elektrárna Foto svencom.cz
4 min read
  • Z domova

První Noc pivovarů: sládci z Plzeňského kraje zvou na speciální prohlídky i skvělé pivo

ks 19. 3. 2025
pípa foto prazdroj
5 min read
  • Z domova

Prazdroj: loni rostl zájem Čechů o ležáky a čepované nealko

ks 11. 3. 2025
Copyright © All rights reserved. | MoreNews by AF themes.