Skip to content
logo bílé pozadí-sm

Primary Menu
  • Ze světa
  • Z domova
  • Názory
  • Pivovary
  • Home
  • 2025
  • Únor
  • 5
  • Kuchařský titul BernardChef putuje do Karviné
  • Z domova

Kuchařský titul BernardChef putuje do Karviné

ks 5. 2. 2025 2 min read
Doba čtení:1 minut, 36 sekund

Titul BernardChef 2025 pro mladé talentované kuchaře získala Natálie Rohalová ze SŠ Dakol  v Petrovicích u Karviné. O vítězce rozhodovala porota profesionálů z oblasti gastronomie v čele s šéfkuchařem renomované jihlavské restaurace Tři Knížata Pavlem Marešem. Finále soutěže se odehrálo v Návštěvnickém centru Rodinného pivovaru Bernard v Humpolci.

Mladí kuchaři měli za úkol v časovém limitu dvou hodin připravit předkrm a hlavní chod, přičemž dopředu znali jen část surovin. Pro tentokrát to bylo kachní prso, uzený losos a pastinák, na místě pak měli spotřební koš, ze kterého si museli na místě vybrat a rozhodnout, co uvaří.

Natálie Rohalová připravila jako předkrm lososový tatarák s kapary, šalotkou a asijským dresinkem na máslovém toastu, jako hlavní chod porotě předložila kachní prso s pastinákovým pyré na pomerančové omáčce s nakládaným zeleným pepřem.

Druhé místo do Žďáru, třetí do Frenštátu

O titul BernradChef bojovali čtyři finalisté, kteří se do nejužšího výběru se probojovali z několika desítek přihlášených účastníků. Druhé místo získala Natálie Heralová ze SŠ gastronomické A. Kolpinga ve Žďáru nad Sázavou, bronz si odvezl do Frenštátu pod Radhoštěm student tamní hotelové školy Matyas Vrečka.

Soutěž jako podpora gastronomie

Rodinný pivovar Bernard chce pořádáním soutěže podpořit obor, který v posledních letech trpí odlivem personálu do jiných oborů. „Poptávka po kvalitní gastronomii roste a dobře připravený kuchař je pro restauraci pokladem,“ popsal motivy pro uspořádání soutěže spolumajitel pivovaru Stanislav Bernard. Finalisté si vysoutěžili špičkové kuchyňské nože značky Dick, pivo na rok zdarma, certifikáty o účasti v soutěži a nabídku stáže ve stylové Pivnici Na Štokách.

V čele poroty zkušený profesionál

Předsedou poroty byl Pavel Mareš, majitel a šéfkuchař renomované jihlavské restaurací Tři Knížata, jeho zástupcem byl Michal Koreš, šéfkuchař Pivnice Na Štokách, dále majitelka gastronomického centra Gurmandie a manažer Návštěvnického centra Bernard Tomáš Lavický.

Soutěž BernardChef je určena studentům posledních ročníků středních škol a učilišť, které vyučují gastronomické obory, hlásit se mohli i talentovaní amatéři. Finále se odehrálo ve Sládkově sále Návštěvnického centra Bernard v Humpolci.

Mohlo by vás zajímat:

Continue Reading

Previous: Mladí kuchaři bojují o titul BernardChef
Next: Novým generálním ředitelem Plzeňského Prazdroje se stal Michał Mrowiec

Související

2 min read
  • Z domova

Velikonoční várka Pilsner Urquell zamířila již počtrnácté do Vatikánu

ks 10. 4. 2025
4 min read
  • Z domova

První Noc pivovarů: sládci z Plzeňského kraje zvou na speciální prohlídky i skvělé pivo

ks 19. 3. 2025
5 min read
  • Z domova

Prazdroj: loni rostl zájem Čechů o ležáky a čepované nealko

ks 11. 3. 2025

možná vám uniklo

Velikonoční várka Plzeň foto Plzeňský prazdroj
2 min read
  • Z domova

Velikonoční várka Pilsner Urquell zamířila již počtrnácté do Vatikánu

ks 10. 4. 2025
Kozel restaurace Foto Plzeňský prazdroj
4 min read
  • Nezařazené

Pivní speciály i netradiční prohlídky. Sládci se připravují na první Noc pivovarů

ks 2. 4. 2025
Pivovar Elektrárna Foto svencom.cz
4 min read
  • Z domova

První Noc pivovarů: sládci z Plzeňského kraje zvou na speciální prohlídky i skvělé pivo

ks 19. 3. 2025
pípa foto prazdroj
5 min read
  • Z domova

Prazdroj: loni rostl zájem Čechů o ležáky a čepované nealko

ks 11. 3. 2025
Copyright © All rights reserved. | MoreNews by AF themes.