Spojovna aneb pivaři všech čtvrtí, spojte se!

Doba čtení:2 minut, 4 sekund

Ať jste Pražáci nebo přespoláci, študáci, ajťáci nebo kravaťáci, ať vám chutná pivo světlé, tmavé nebo řezané, ve Spojovně najdete společnou řeč. Přesně kvůli tomu ji totiž na rozhraní Kunratic, Chodova a Šeberova založili obyvatelé těchto pražských čtvrtí – aby se měli kde sejít a probrat všechno, co je spojuje.

Pivo se ve Spojovně vaří poctivě, bez pasterizace a filtrování, jen z vody, chmele a sladu. Študák, Fešák, Kravaťák nebo výběr toho nejlepšího ze spřátelených pivovarů Hostivar a Trautenberk, jsou piva uvařená s řádnou péči pod vedením Františka Poláčka.

Nabídka piv je pestrá:

Libušský Letňák 9 ALE

Jedná se o lehký letní single hop Ale světlé barvy s příjemným ovocně-chmelovým aroma. Lehce vyšší hořkost a říz přispívají k výborné pitelnosti. Pro tento rok jsme zvolili novozélandský chmel Rakau pro jeho příjemnou vůni dozrávajícího ovoce a vyváženou hořkost.

Kunratický Študák 11 ALE

Svrchně kvašené pivo typu Pale Ale. Trojice chmelů Challenger, Comet a Simcoe dává pivu nejen hořkost, ale i nádech květinových až citrusových tónů. Za světlou barvu vděčí použití sladů Pale Ale a Mnichov I.

Kunratický Ležák 12

Spodně kvašený ležák zlatavé barvy. Má vyšší říz a plnou chuť. Tři české chmely použité při vaření dávají pivu výraznější hořkost, Pivo Kunratický Ležák bylo vařené ze tří sladů klasickou metodou tzv. na dva rmuty, což je typické pro výrobu tohoto typu piva. Hlavní kvašení probíhalo při teplotě do 10°C.

Chodovský Kravaťák 12 Weissbier

Svrchně kvašené pivo pšeničného typu. Světlé pivo s jemnou hořkostí a výraznou vůní po banánu a hřebíčku. Charakter Kravaťáka tvoří tři slady (Pšeničný, Plzeňský a Caramunich II), český chmel Žatecký poloraný červeňák a kvasnice typické pro pšeničné pivo

Šeberovský Fešák 14 STOUT

Svrchně kvašený speciál tmavé barvy, s výraznou krémovou pěnou.Střední hořkost a chuť s kávovými až čokoládovými tóny mu dodává trojice sladů (Pale Ale, Mnichov I, Caramunich II a Carafa II) a trojice chmelů (Žatecký poloraný červeňák, East Kent Golding a Bramling Cros).

Hostivar Spojovna 10 (THE BREWE‘R S SEAL AWARD 2019)

Spodně kvašené výčepní pivo vařené klasickou metodou na dva rmuty. Světlou barvu a jemnou, ale významnou hořkost dávají pivu slady od ing. Klusáčka z Kounic u Českého Brodu (Plzeňský a Mnichovský I) a náš nejznámější chmel, Žatecký poloraný červeňák.

Trautenberk 13

Spodně kvašený polotmavý speciál z našeho partnerského pivovaru v Malé Úpě. Je vařený klasickou metodou na dva rmuty. Výraznou granátově červenou barvu mu dávají čtyři slady (Plzeňský, Caraamber, Carapils a Caraaroma), zatímco kombinace tří českých chmelů (Žatecký poloraný červeňák, Sládek a Premiant) zaručuje příjemně vyšší hořkost.

Social profiles