Strakonický pivovar koupil novou linku, na které se bude stáčet až 3000 plechovek za hodinu

Doba čtení:1 minut, 10 sekund

Zhruba 3000 plechovek piva za hodinu bude možné stočit na nové lince, která je od začátku června v provozu ve strakonickém pivovaru. Zdejší zaměstnanci na lince zatím ve zkušebním provozu stočili desítky tisíc piv. Linka včetně etiketovačky, tavného tunelu a pastéru stála více než 10 milionů korun.

Touto investicí reagujeme na dlouhodobý trend v pivovarském průmyslu, kdy segment piva stáčený do plechovek, má největší potenciál růstu, uvedl ředitel pivovaru Dušan Krankus.Pivo tu budou stáčet do půllitrových i třetinkových plechovek.

Prodej piva stáčeného do plechovek má trvale rostoucí trend. Zejména u mladé generace je o plechovky poměrně velký zájem. „Zatím prodáváme plechovky v řádu menších desítek tisíc za měsíc,“ uvádí Krankus.V tuto chvíli je největší zájem světlého ležákaKlostermann a nealko citrónovéhoRadlera. Dále je k dispozici polotmavý Klostermann a Letní speciál.„Portfolio budeme postupně rozšiřovat, ale spíše formou sezónních, časově omezených nabídek,“ uvádí Krankus.

Technologii dodala česká firma Raveco, která patří k nejlepším v oboru. Obsluhovat ji budou stávající zaměstnanci, není nutné nabírat nové.Samotná linka pro stáčení plechovek stojí v prostoru stáčírny KEG sudů, pivovarštítak při stáčení do plechovek využijí stejné trasy piva jako pro sudy. O pasteraci se uvažuje pouze vpřípadě nealkoholického ochuceného piva.Ve Strakonicích se bude zatím stáčet pouze zdejší pivo. „Po odladění počátečních nedokonalostí a uplynutí zkušebního provozu budeme schopni stáčet pivo i jiným pivovarům, pokud to pro nás bude ekonomicky výhodné,“ uzavírá Krankus.

Social profiles