Pivní gigant nabízí 30 bas zdarma výměnou za sluneční energii

Doba čtení:1 minut, 29 sekund
Více než dva miliony neboli 21 procent australských domácností má střešní solární panely, většina z nich však vyrábí elektřinu jen pro vlastní využití. Foto: pixabay.com

Společnost Victoria Bitter zahájila program „Solar Exchange“, který zákazníkům umožňuje vyměnit svůj přebytek solární energie za své pivo. Každých 30 $ poskytnutých formou solární energie bude znamenat dodanou basu piva až k jejich dveřím.

Kampaň vytvořená společností Clemenger BBDO Melbourne je součástí zaměření společnosti Asahi na udržitelnost, jejímž cílem je, aby společnost byla do roku 2025 plně poháněna obnovitelnými zdroji. Společnost Carlton & United Breweries (CUB), mateřskou společnost VB, získala loni společnost Asahi.

Kampaň navazuje na oznámení VB z roku 2019, že do následujícího roku bude veškeré její pivo vařeno na 100% ofsetovou solární energii. Solar Exchange byla vyvinuta ve spolupráci s australským pětihvězdičkovým maloobchodním prodejcem energie Diamond Energy.

V roce 2018 CUB přijala obnovitelnou energii jako cestu vpřed, a to podepsáním 12leté smlouvy o nákupu energie za 74 000 MWh obnovitelné energie ze solární farmy.

Generální ředitel marketingu VB, Brian Phan, uvedl: „V loňském roce jsme nasadili australské slunce a začali vařit VB se 100% ofsetovou solární energií. Nyní jsme zahájili tento program, abychom poděkovali těm, kteří se snažili přejít na solární energii.

Výkonný kreativní ředitel společnosti Clemenger BBDO Melbourne Jim Curtis, řekl: „Nemohu být hrdější, když vidím jednu z nejznámějších australských značek, která vede a ukazuje zbytku světa inovativní ekonomický model mezi značkami a spotřebiteli.

Kampaň byla zahájena na národní úrovni s televizní komerční animací vysvětlující program, spolu se sociální a digitální národní PR kampaní a mimo domov zobrazující, kolik piv mohli Australané týdně vydělat prostřednictvím programu.

Více než dva miliony neboli 21 procent australských domácností má střešní solární panely, ale mnoho z nich vyrábí elektřinu jen pro vlastní využití.

 

Social profiles