Japonské Asahi po koupi australských aktiv sníží dluh na polovinu

Doba čtení:54 sekund
V Japonsku byla Asahi pandemií COVID-19 zasažena silněji než její soupeři kvůli své závislosti na prodeji sudů do restaurací a barů.  Foto: pixabay.com

Japonská společnost Asahi Group Holdings uvedla, že se bude snažit snížit svůj dluh na polovinu a vzdát se zahraničních investic poté, co utratila 11 miliard dolarů za nákup australských aktiv společnosti Anheuser-Busch InBev.

V zásadě neuvažujeme o žádných rozsáhlých akvizicích,“ řekl Atsushi Katsuki, který se v březnu stal novým výkonným ředitelem Asahi.

Asahi v loňském roce získala souhlas regulačních orgánů k nákupu australských značek Carlton & United Breweries (CUB) poté, co souhlasila s prodejem dalších aktiv v zemi. Katsuki předtím vedl operace Asahi v Austrálii a Oceánii, než se stal jejím finančním ředitelem v roce 2019.

V Japonsku byla Asahi pandemií COVID-19 zasažena silněji než její soupeři kvůli své závislosti na prodeji sudů do restaurací a barů – z nichž mnohé se potýkaly s existenčními problémy uprostřed přetrvávající koronavirové krize. Přesto společnost v únoru odhadla, že její celoroční provozní zisk překročí úroveň z roku 2019.

Social profiles