V ranně předškolním věku jsem si myslel jaký jsem génius, když jsem sám vymyslel namáčení cukrářských piškotů do mléka. Dnes, když slyším a vidím nejrůznější neortodoxně znějící popisky jídel a míchaných nápojů, snažím se mít stále otevřenou mysl. Někdy je to ovšem těžké.
Nutella v hamburgeru? Proč ne? Slanina s arašídovým máslem? Taky by to šlo. Pizza se zapečenými lentilkami? Vaše děti ji budou milovat stejně jako špagety s malinovým sirupem.
Čtěte také:
Pražský Staropramen zvýšil tržby o 3,4 procenta
Černý ležák Bernard 12% získal zlatou medaili z Pivexu 2020
Přesto jsem se zarazil, když jsem poprvé slyšel, že barmani používají pivní speciály jako přísadu do míchaných nápojů. Pivo je přeci svátost.
Proto pivo a zmrzlina mohou znít jako zvláštní a neslučitelná kombinace. Správný druh pivního speciálu se správným druhem zmrzliny může mít za výsledek „něco“ opravdu lahodného.
Začaly nám prázdniny a to je ten pravý čas vyzkoušet, jak může kopeček zmrzliny posunout sklenici piva na další úroveň. Ničeho se nebojte, nalejte si do sklenice trochu piva a mějte v mrazáku zásobu nejrozmanitějších zmrzlin.
Jediným způsobem, jak zjistit, jak to opravdu chutná je zkoušet různé kombinace. Možná, že pivu přijde na chuť i vaše manželka, či přítelkyně. Konečně.