Zemřel filipínský pivní magnát Eduardo Cojuangco

Doba čtení:1 minut, 10 sekund
Společnost San Miguel je jeden z největších konglomerátů jihovýchodní Asie s více než 28 000 zaměstnanci. Foto: pixabay.com

Ve věku 85 let zemřel filipínský magnát Eduardo „Danding“ Cojuangco, který byl označován za klíčového spojence zesnulého diktátora Ferdinanda Marcose. Cojuangco ovládal společnost San Miguel, produkující pivo stejného názvu..

Společnost San Miguel uvedla, že Cojuangco, který po desetiletí působil jako jeho předseda a generální ředitel, zemřel v úterý večer, aniž by byly uvedeny další podrobnosti. Osobní právník Eduarda Cojuangca Salvador Panelo následně uvedl, že Cojuangco zemřel na pneumonii a srdeční selhání v nemocnici v Manile.

Čtěte také:
Kam míří největší pivovarnická skupina na světě?
Tröegs opět uvařil oblíbený Nimble Giant

Podle seznamu světových miliardářů společnosti Forbes disponoval Cojuangco přibližně 1,1 miliardou dolarů. Kromě nápojového a jídelního obra San Miguel podnikal zesnulý miliardář také ve výrobě cementu, vlastnil ovocné sady, hřebčín a australské vinařství. Společnost San Miguel je jeden z největších konglomerátů jihovýchodní Asie s více než 28 000 zaměstnanci. Produkce piva San Miguel je také v Hongkongu, Číně, Indonésii, Vietnamu, Thajsku, Malajsii a Austrálii a její výrobky se exportují do 60 zemí.

Kromě podnikání se Cojuangco ponořil do politiky a sportu. Mluvčí současného filipinského prezidenta Rodriga Duterteho, Harry Roque, vyjádřil hluboký smutek nad smrtí Cojuangca.

Cojuangco byl ovšem často označován za značně kontroverzního, protože byl spojován s atentátem na bývalého senátora Benigna Aquina mladšího.

Social profiles