Pandemie koronaviru přeruší boom minipivovarů

Doba čtení:54 sekund
V současné době je v Česku asi 500 minipivovarů – podle mezinárodních srovnání se tak dostáváme do čela žebříčku v přepočtu pivovarů na obyvatele. Foto: pixabay.com

Před vypuknutím koronavirové krize u nás ročně vznikaly desítky nových minipivovarů. Byly oblíbené a přinášely zisk. Pivaři oceňovali nové chutě a rádi si za originalitu připlatili. Tento vývoj však koronavirová nákaza pravděpodobně ukončí.

Právě malé pivovary zažily v minulých letech obrovský boom kdy jich ročně přibývalo asi 50. Podle Tomáše Maiera z České zemědělské univerzity ale koronakrize v Česku další růst odvětví trochu zbrzdí. A to navzdory tomu, že například ekonomická krize v letech 2008 a 2009 naopak jejich rychlý rozvoj odstartovala, naspal server irozhlas.cz.

Čtěte také:
Starobělský pivovar začal nabízet party soudky
Sládci od Matušky: Je jedno v čem se pivo prodává

V současné době je v Česku asi 500 minipivovarů – podle mezinárodních srovnání se tak dostáváme do čela žebříčku v přepočtu pivovarů na obyvatele. Češi dlouhodobě patří mezi největší konzumenty piva na světě. Ročně připadá na jednoho člověka přes 140 litrů piva.

Social profiles