Budvar investoval 280 milionů do nových tanků

Doba čtení:52 sekund
Budvar letos plánoval investice za 600 milionů, epidemie koronaviru je nijak neomezila. Foto: pixabay.com

Českobudějovický Budvar uvedl do provozu 24 nových cylindrokónických tanků s celkovým objemem 3000 hektolitrů a do budovy, kde jsou tanky umístěny investoval 280 milionů korun. Díky tomu vzrostla kapacita pro hlavní kvašení téměř o polovinu. Cílem investice je zvýšit roční výstav na 2,25 milionu hektolitru. 

Technologie je zatím uvedena do zkušebního provozu. Budvar se svými 670 zaměstnanci letos plánoval investice za 600 milionů, kvůli epidemii koronaviru je však neomezil. Příští rok chce rozšířit varnu a zvětšit kapacitu plechovkové linky, napsal server irozhlas.cz.

Čtěte také:
Pandemie koronaviru přeruší boom minipivovarů
Starobělský pivovar začal nabízet party soudky

Jedná se o část rozvojového plánu v celkovém objemu dvou miliard korun, který zahrnuje logistické centrum, ležácký sklep a stáčírnu lahví.Kvůli koronavirovým restrikcím byl na jaře Budvar nucen zlikvidovat několik set hektolitrů tankového nebo nefiltrovaného sudového piva. V půli května znovu zprovoznil linku na stáčení piva do sudů, kterou v březnu zastavil.

Social profiles
  • Nefiltrované, svrchně kvašené pivo Aprílový Ale je dubnovou novinkou z programu Sládkův Tip, v rámci kterého pivovary Zubr, Holba a Litovel uvádí na trh v průběhu roku limitované edice piv, uvařených ke speciálním příležitostem.

  • První místo v potravinářském odvětví, čtvrté místo v celkovém pořadí, jediný pivovar mezi oceněnými. Rodinný pivovar Bernard zaznamenal velký úspěch v Czech Top 100, prestižním žebříčku nejvýznamnějších firem České republiky.

  • Stejně jako zelená pro mnoho z nás symbolizuje jaro, pojí se s jeho příchodem i oblíbený jedenáctistupňový ležák Zelený Patrik ze speciálního programu Sládkův Tip, který je společným projektem sládků z pivovarů Holba, Litovel a Zubr.

  • Hledáte zpestření ponurých zimních dnů? Máme pro vás řešení! Na čepu vybraných restaurací a pivnic se právě v těchto dnech objevil nový Kávový Hromničák 11 z programu Sládkův Tip, který společně připravují sládci z pivovarů Litovel, Holba a Zubr.