Otavský zlatý slaví destet let

Doba čtení:2 minut, 14 sekund
Ve Strakonicích se pivo začalo vařit od konce roku 1367, kdy byla bavorským vévodou Ludvíkem IV. vydána oficiální listina, která měšťanům umožnila získat várečné právo. Foto: Pivovar Strakonice

Prémiová strakonická dvanáctka Otavský zlatý slaví desáté narozeniny, za tu dobu se ho uvařilo a prodalo zhruba 40.000 hektolitrů. 15. srpna vypije ředitel pivovaru symbolický půllitr s pořadovým číslem 8.000.000. Na tento den připravil Strakonický pivovar ve spolupráci s městem a místními sportovci na Podskalí zajímavý program.

Oblíbená dvanáctka, která se vyznačuje zajímavou hořkou chutí připravila pro své milovníky překvapení. Na jeden den – 15. srpna se sníží jeho cena ve všech restauračních provozech včetně kempů. Stát bude pouze 20 korun.

Čtěte také:
Čerťák není jen název pro Čertovu horu
Pivovar Platan slaví 480 let. Pro milovníky piva navařili sládci nový výroční ležák

Otavský zlatý je jedno z našich nejúspěšnějších piv. Tato cesta nám přijde ideální. Jedná se o symbolický jeden den, ale věřím, že touto slevou uděláme našim zákazníkům radost,“ uvádí ředitel pivovaru Dušan Krankus.

Ve spolupráci s městem Strakonice, Městským kulturním střediskem Strakonice, největšími strakonickými sportovními kluby, Klubem českých turistů a městem Písek je připravený dopolední program, který se odehraje pod pivovarem u restaurace Zavadilka. Akce je naplánovaná na 15. srpna 2020, začátek bude v 9.00 hodin.

Ti co přijdou si budou moc vyzkoušet různé sporty- basketbal, florbal, fotbal, lední hokej, házenou, ve vodě se bude hrát vodní pólo. Během dopoledne bude připravené hudební vystoupení strakonické skupiny Pianko,“ uvedl Krankus s tím, že děkuje sportovcům a strakonickým klubům TJ Fezko Strakonice, FK Junior Strakonice, HC Strakonice, HbC Strakonice 21, BK Strakonice.

Právě Dušan Krankus tu vypije symbolický půllitr s číslem 8.000.000.

Ležák, který byl poprvé uvařený v roce 2010 získal za dobu své existence celou řadu ocenění, například zlatou pivní pečeť v kategorii Prémiový ležák v roce 2014 na XXIV. ročníku Reprezentačních slavností piva v Táboře.

Otavský zlatý je společným projektem měst Sušice, Horažďovice, Strakonice a Písek, tedy měst, které spojuje řeka Otava. Tato strakonická prémiová dvanáctka v kempech na této zlatonosné řece nechybí. „Právě vodáci, turisté i jiní návštěvníci kempů si na Otavákovi tradičně pochutnávají nejvíce,“ uvádí Krankus.

15.srpna také startuje u pivovaru první ročník Otavského zlatého vodáckého půlmaratonu,  který bude končit v Písku v restauraci Ostrov. Tu provozuje třetím rokem Michal Polodna. Městský objekt pomohl zrekonstruovat pivovar a vznikla zde tzv. Dudákovna, tedy výstavní restaurace strakonického pivovaru, která má speciální design i vybavení.

Na Ostrově náročný den oslavíme diskotékou, která bude pokračovat do večerních hodin. Každý účastník vodáckého půlmaratonu od nás na cestu dostane litrovou láhev Otaváku s etiketou, kterou jsme nechali na tuto akci vyrobit,“ uzavírá ředitel pivovaru.

Social profiles