Bernard uvařil pivo s chmelem z Vysočiny

Generální ředitel pivovaru Josef Vávra a jeho chmel. Foto: Bernard

Vrchní sládek Rodinného pivovaru Bernard Josef Vávra vypěstoval na vlastní zahradě nedaleko Humpolce chmel a uvařil z něj pivo. Plodině typické pro klimaticky zcela odlišné regiony se na Vysočině zadařilo, nová pivní specialita už je v limitovaném množství k dostání ve značkových prodejnách pivovaru a v e-shopu.

Ano, i na Vysočině může růst a urodit se kvalitní chmel. Roste v nadmořské výšce 580 metrů v katastru obce Jiřice, v osadě Radostín. Chmel jsme očesali a hned druhý den z něj uvařili čtyřikrát chmelený ležák,“ neotálel s použitím čerstvě sklizené úrody vrchní sládek a generální ředitel pivovaru Josef Vávra.

Čtěte také:
Pivovar Bernard přitvrdil. Přichází s pálenkou
Plzeňský Prazdroj pivo k likvidaci zužitkoval na pálenku

Podle analyticko-provozních ukazatelů je novinka humpoleckého pivovaru 11% světlý ležák s 4,5 % alkoholu, hořkostí 37 MJH a jemným chmelovým aroma. Pokud jde o vlastnosti piva, které čísly popsat nelze, Josef Vávra si vypůjčil slova básníka: „Plné tělo, dlouhý vlas, hluboký hlas, úzký pas a ňadra dmoucí, to pivo je prostě slast“.

Foto: Bernard

Nový lahodný ležák s chmelem z Vysočiny, kterého uvařil Rodinný pivovar Bernard pouhých 110 hektolitrů, je dodávaný na trh ve stylových lahvích s patentním uzávěrem. Pivo je od 6. listopadu k dostání ve Značkových prodejnách Bernard a v e-shopu.

Social profiles