Odměnu za záchranu života propili

Doba čtení:1 minut, 50 sekund

Petr Jirout z Chrudimi zachránil život dvouleté holčičce, která se topila v řece. Za tento skutek ho Rodinný pivovar Bernard odměnil Bernardovou cenou, ke které pivovar přidává i pivo na rok zdarma. Oceněný si ale odměnu nenechal pro sebe. Uspořádal ve své restauraci akci, na které získané pivo vyčepoval, stejné množství piva věnoval ze svého, a výtěžek z prodeje pak věnoval nemocnému mladíkovi. Ten si převzal šek na 14 tisíc korun.

Sedmnáctiletý Nicolas Novotný z Chrudimi z plného zdraví náhle onemocněl v roce 2015, ischemie míšního konu mu komplikuje ovládání dolní poloviny těla. „Ještě přesně nevím, jak právě tyto peníze využijeme, ale nebude problém využití najít. Potřebuji různé pomůcky, velmi nákladné jsou rehabilitace a lázeňské pobyty, které mi ale hodně pomáhají,“ řekl po předání Nicolas Novotný, který je většinou odkázán na invalidní vozík, ale díky poctivému cvičení a rehabilitacím je schopen se postavit na nohy a pohybovat se o holích.

„Jsme rádi, že jsme mohli Nicolasovi pomoci. Děkujeme všem, kdo přišli, dali si pivo a připojili se tak k jeho podpoře. Věřím, že se najdou i další, kteří tomuto mladíkovi, který tak statečně bojuje s osudem, budou chtít pomoci,“ dodal za kolektiv restaurace Mlýnek na Růžku v Chrudimi Petr Jirout.

Hrozí České republice bankrot kvůli životním pojistkám?

Příběh Nicolase Novotného je popsán na webu http://chcinanohy.cz/ a také na stejnojmenném facebookovém profilu. Na léčbu Nicolase je možné přispět libovolnou částkou na účet číslo 318318318/2010.

Cena za obdivuhodné činy

Rodinný pivovar Bernard oceňuje osoby i kolektivy nebo organizace za pozitivní, příkladné a obdivuhodné činy. Bernardovu cenu kromě certifikátu se jménem držitele přestavuje také symbolické velké zlaté srdce. „K ocenění přidáváme pivo v množství odpovídajícím průměrné roční spotřebě na jednoho obyvatele České republiky, což aktuálně představuje 130 litrů,“ vysvětluje PR manažer Rodinného pivovaru Bernard Zděněk Mikulášek.

Pivovar Bernardovu cenu v minulosti udělil například za férovou hru ve sportu, za záchranu života nebo jinou nezištnou pomoc druhým, cenu získaly např. i sportovní týmy či nadace. Přehled oceněných a jejich příběhy najdete na webu Rodinného pivovaru Bernard zde: https://www.bernard.cz/cs/nas-svet/bernardova-cena

Social profiles