Jaká piva si můžete dát během dovolené na Havaji?

Doba čtení:1 minut, 42 sekund
Odlehlost Havajských ostrovů představuje pro pivovarníky velkou výzvu. Foto: waikikibrewing.com

Svět piva je rozmanitý a vzrušující. Daleko za hranicemi této šumivé kapaliny je široká škála chutí, barev a přísad. Unikátní styly piva byly vyvinuty kvůli geografickým omezením, chemii vody a dostupnosti obilí a chmele.

Odlehlost Havajských ostrovů představuje pro pivovarníky velkou výzvu, pokud jde o dodatečné náklady na dopravu a čerstvost surovin, které nelze pěstovat lokálně.

Čtěte také:
Kam míří největší pivovarnická skupina na světě?
Tröegs opět uvařil oblíbený Nimble Giant

Každý styl piva má pro svůj vznik ideální čas a místo. Léto se na havajských ostrovech tráví nejlépe venku s rodinou a přáteli u grilování nebo přímo na pláži. K tome není nic lepšího než správně vychlazené a osvěžující pivo. Skutečným americkým letním pivem je svrchně kvašené blond ale, známé také jako zlaté pivo, propůjčující sklenici obraz bublajícího zlata.

Blond ale piva mají mezi 3,8% a 5,5% alkoholu, což znamená, že i ta silnější piva jsou relativně lehká. Hořkost je také nízká na 15–28 IBU (International Bitteress Units).

Co se tedy na ostrovech věčného tepla a slunce pije?

Aloha Spirit Blonde Ale
Waikiki Brewing Co.
ABV 4,6%, IBU 18

Toto lehké, osvěžující pivo se vyrábí z výběru amerických odrůd chmele, které dodávají lehké květinové a citrusové tóny. Je k dispozici v místních barech. Balení po šesti kusech vyjde na 12 USD a prodává se také na ostrově Guam.

Hākea Bohemian Blonde Ale
Pivní laboratoř Hawai‘i
ABV 5,0%, IBU 22

Světlé a lehké pivo navozující bohémský styl s příchutí lehčích piv z Česka.

Aloha Blonde
Aloha Beer Co.
ABV 4,8%, IBU 20

Aloha Beer Co. popisuje své pivo Aloha Blonde jako nekonečně osvěžující s lehce křehkým sladovým základem a jemnou chmelovou úpravou.

Breaktime Blonde
Pivovarská společnost Hana Koa
ABV 4,2%

Pivovar Hana Koa vaří svou blondýnku na základě německého sladu a chmele. Po pár hltech vás naplní vůně mořského vánku a čerstvě řezaných květiny jež jsou doplněny čistou a svěží chutí.

 

Social profiles