Fotbal, caipirinha a pivo. To je Brazílie

Doba čtení:1 minut, 2 sekund
Pivo Antarctica Cerveja Original Pilsen vaří pivovar Companhia Brasileira De Bebidas. Foto: wikipedia.org Yusuke Kawasaki

Největší jihoamerická země představuje svou rozlohou a počtem obyvatel téměř jednu polovinu Jižní Ameriky. Je to zároveň jediná portugalsky hovořící země na kontinentu.

Brazilci milují své pivo a jako pro obyvatele většiny zemí Latinské Ameriky je to pro ně skutečná příležitost ke společné zábavě a posezení s přáteli, spolu s pivem ve velkých lahvích.

Čtěte také:
V Thajsku je zveřejnění selfie s pivem potenciálním zločinem
Un-beer-lievable! Americký ležák prodává balení s 99 plechovkami za 250 dolarů

Většina barů pivo prodává oproti zbytku světa extrémně vychlazené, někdy spíš podchlazené. Není problém dostat pivo téměř v podobě slushee (nápoj vyrobený z ochuceného ledu), kdy je podchlazené natolik, že téměř ztrácí svou přirozenou chuť a vůni.

Brahma, Skol, Antarctica, Devassa jsou jedny z největších domácích značek piva. Názor na jejich kvalitu se mezi obyvateli ovšem dělí. Pro ty, kteří se nechtějí nechat překvapit chutí místních piv, jsou k dispozici mezinárodní značky jako je Heineken, Stella Artois, nebo Estrella Galicia.

Craft piva jsou v Brazílii produkována v minimálním množství oproti Argentině, Chile, Kolumbii, nebo Ekvádoru, kde je občas těžší dostat v baru mezinárodní značky.

Social profiles