Burger King má vlastní nealkoholické pivo

Doba čtení:1 minut, 13 sekund
Zakladatel pivovaru Mikkeller Mikkel Borg Bjergsø. Foto: mikkeller.com

Burger King přidal v Dánsku a Švédsku do svých menu nealkoholické pivo. Pivo s názvem „The King’s Cup“ je výsledkem spolupráce s dánským pivovarem Mikkeller.

Nealko pivo „The King’s Cup“ se začalo nabízet od konce června a společnost Burger King ho ve svém prohlášení popsala jako „čerstvé, plné a nealkoholické letní pivo“, které bylo vyrobeno jako ideální pojítko dobrého hamburgeru a piva.

Zakladatel pivovaru Mikkeller šestačtyřicetiletý dán Mikkel Bjergsø doufá, že pomocí spolupráce s americkým řetězcem rychlého občerstevení osloví ještě širší počet milovníků dobrého piva.

Čtěte také:
Anheuser-Bush je pod tlakem náboženské koalice kvůli pivu Brahma
Stane se Oktoberfest minulostí?

Bjergsø je původně učitel matematiky a fyziky a k vaření piva se dostal v roce 2003, kdy začal experimentovat s chmelem, sladem a kvasinkami doma ve své malé kodaňské kuchyni – jen co by kamenem dohodil od hlavního pivovaru Carlsbergu.

Mikkel Borg Bjergsø dnes vyváží své pivo do 50 zemí a provozuje stejný počet barů a restaurací po celém světě. Jeho vynalézavý přístup při vaření piva mu přinesl mezinárodní uznání a je brán jako jeden z nejinovativnějších a nejmodernějších pivovarů a podnikatelů na světě.

Pivo King’s Cup nabízené v dánském a švédském řetězci Burger King má na obalu klasické kreslené postavičky, příznačné pro pivovar Mikkeller jen jsou navíc oblečené v uniformách zaměstnanců Burger King.

Téměř pohádkový pivní příběh Mikkela Bjergsø připravíme jako samostatný článek.

Social profiles