Od zítra se bude ve strakonických restauracích čepovat Dudák

Doba čtení:1 minut, 33 sekund
Podle ředitele strakonického pivovaru Dušana Krankuse prosinec nebude takový, jak bylo zvykem v minulých letech. Foto: Pivovar Strakonice

Dnes brzy ráno vyrazil dlouholetý zaměstnanec Měšťanského pivovaru Dudák Strakonice Jiří Štěpánek do strakonické restaurace Jiskra, aby naplnil zdejší pivní tanky lahodnou strakonickou dvanáctkou (Dudák Premium).

Jedna z největších strakonických restaurací, kde si mohou hosté pochutnávat na pivu z tanku, se zítra otevře pro hosty. Sice s určitými vládními omezeními, ale její majitel Michal Vlček je rád i za tento stav. „Po více než 50 dnech přivítáme hosty. Prodávali jsme jídlo z okénka, ale to nás nemůže dlouhodobě uživit. Těším se, že konečně přivítáme naše štamgasty a načepujeme jim půllitr Strakonického,“ uvedl Vlček.

Čtěte také:
Křest Svátečního speciálu
Druhá Klostermannova lavička křtěná pivem Klostermann stojí nedaleko Srní

Z Měšťanského pivovaru Dudák dnes vyjelo mnoho nákladních aut se sudovým pivem, ty rozvezly pivo do více než stovky hospod a restaurací, které mají otevřeno. Vše se snad začne postupně vracet do normálních kolejí.

Podle ředitele strakonického pivovaru Dušana Krankuse zatím nejsou otevřené všechny hospody a restaurace, prosinec nebude takový, jako bylo zvykem v minulých letech. I z toho důvodu, že vánoční večírky se letos nekonají.

„Nebýt koronaviru, tak by nám pravděpodobně stoupl výstav třetí rok po sobě. Takhle se musíme připravit na pokles,“ uvedl Krankus s tím, že pivovar Dudák za normálních okolností uvaří a prodá zhruba 55 procent piva v sudech. „Určitě teď prodáme o něco více piva v lahvích, než bývá zvykem, ale to nemůže pokrýt výpadek z restaurací, které jsou uzavřené. Takže pokles bude, to je nevyhnutelné, jak nakonec bude velký, ukážou výsledky prodeje v prosinci. Naštěstí jsme byli na krizi připraveni a vytvořili jsme si finanční rezervu. Proto jsme nemuseli propouštět, i když práce nebylo tolik, jak jsme byli zvyklí,“ uzavřel Krankus. 

Social profiles