Pivovar Zubr oslaví otevření restaurací speciálem Maxxim

Doba čtení:1 minut, 26 sekund
Pivovar ZUBR je tradiční český výrobce působící především na Moravě. Foto: Pivovar Zubr

Se znovuotevřením restaurací se na čepy dostává sváteční čtrnáctistupňový speciál Zubr Maxxim, který se již tradičně v pivovaru Zubr vaří u příležitosti adventu a vánočních svátků. Polovina z uvařených 1400 hektolitrů míří do sudů a restaurací, druhá polovina byla stočena do lahví, aby si ho mohli všichni milovníci pivního moku vychutnat i doma u sváteční tabule.

 „Zubr Maxxim je náš poslední letošní speciál. Jsme rádi, že si ho lidé budou moct vychutnat i ve své oblíbené restauraci a pivnici s přáteli a připít si tak společně na zdraví, které je v současné době to nejdůležitější,“ říká Tomáš Pluháček, ředitel pivovaru Zubr.

Čtěte také:
Křest Svátečního speciálu
Druhá Klostermannova lavička křtěná pivem Klostermann stojí nedaleko Srní

Zubr Maxxim, čtrnáctistupňové pivo, se vyrábí dle tradiční receptury za použití kvalitních regionálních surovin a vlastních pivovarských kvasnic, doba zrání v ležáckých tancích je až 90 dnů. Díky těmto atributům má speciál své typické aroma, zlatavě jantarovou barvu a vyšší jemnou hořkost.

V těchto dnech začíná distribuce do vybraných restaurací, zejména na střední Moravě, kde si ho milovníci piva mohou dopřát v čepované podobě. Speciál je k dostání také v lahvích, a to v balení multipack po osmi kusech nebo ve speciální Sládkově výběrové edici společně s dalšími pivy Zubr Gold, Grand a Gradus.

Pivovar ZUBR, a.s., tradiční český výrobce působící především na Moravě, je společně s pivovary Holba a Litovel součástí pivovarské skupiny PMS.  Novinka ve stálém sortimentu, dvanáctistupňový ležák Zubr Gradus, se na soutěži České pivo stal nejlepším světlým ležákem roku 2019 a v roce 2020 absolutním šampionem soutěže o Zlatý pohár Pivex – PIVO 2020.

Social profiles