Kvůli Koronaviru nebylo pivo v Německu nikdy levnější

Doba čtení:1 minut, 29 sekund
Situace je v současné době pro německé pivovary extrémně napjatá. Foto: wikipedia org

V německých supermarketech je pivo v současné době nabízeno za výrazně snížené ceny. Důvodem je koronavirová krize.

Koronvirová krize ovlivňuje všechny oblasti života a průmyslová odvětví. To platí i pro cenu piva, která je dnes v německých supermarketech někdy o více než třetinu nižší než v době před pandemií.

U většiny lidí je v současné době méně pravděpodobné, že půjdou nakupovat kvůli strachu z koronaviru do většího počtu obchodů a proto se němečtí maloobchodníci stále více spoléhají na agresivní cenové nabídky.

Segment kolem deseti eur za přepravku je především lákadlem na zákazníky, proto je mnoho pivních kampaní zaměřeno právě na tuto cenu. Zde je několik příkladů různých řetězců supermarketů:

V berlínském Rewe je balení Radebergeru s 20 láhvemi v současné době k dispozici za 9,99 namísto běžných 14 eur, tj. propad o 32 procent. Pivo Hasseröder je dokonce o 44 procent nižší než běžná cena a v současné době stojí pouze 7,70 místo obvyklých 11 eur.

Box Berliner Kindl je k dispozici za 8,40 EUR namísto 13,40 EUR, což odpovídá 37% slevě.

Edeka v současné době snížila cenu piva Beck o 37 procent na 9,99 namísto 15,99 eur.

Podle odborníka na trh s pivem Marcuse Strobla ze společnosti Nielsen, zabývající se průzkumem maloobchodního trhu, budou takové slevové kampaně pokračovat po celé léto 2021. Tedy pro německé pivaře jistě dobrá zpráva.

Situace je v současné době pro německé pivovary extrémně napjatá. Kvůli uzavřené gastronomii se trh s točeným pivem zhroutil a omezení běžných kontaktů mezi lidmi také způsobuje značné problémy s prodejem, piva.

V České republice jdou pivovar opačným směrem a naopak své ceny zvyšují po vzoru plzeňského Prazdroje.

Social profiles